top of page

Sosyal Sorumluluk

ağaçlar
Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklansın !

Avrupa BirliÄŸi'nde yasaklanan tek kullanımlık plastikler Türkiye'de de yasaklansın.

 

Plastik pipet, tabak, çatal, kaşık ve kulak çubuÄŸu gibi ürünlerin kullanımı, çevre kirliliÄŸini artırıyor ve doÄŸaya zarar veriyor. Alternatif ürünlerin mevcut olması da bu yasaklamayı desteklemek için önemli bir neden. Acilen harekete geçmezsek, denizlerimiz plastik çöplüÄŸüne dönüÅŸecek ve ekosistemlerimiz zarar görecek. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için ÅŸimdi harekete geçmeliyiz. 

Denizlerimiz daha fazla plastik kirliliğini kaldıramaz.

​

kdeniz'den alınan derin deniz örneklerinin yüzde 92,8'inde plastik tespit edildi. Akdeniz Havzası'nda her 4 metrekareye 1 plastik atık düÅŸüyor. Bu endiÅŸe verici durumun büyük bir kısmını, sadece 2 dakika kullanıp attığımız tek kullanımlık plastikler oluÅŸturuyor.

​

Bu ürünler AB'de yasaklanmış durumda!

​

Avrupa BirliÄŸi, plastik pipet, kulak çubuÄŸu, tabak, çatal, bıçak, kaşık, içecek karıştırıcıları ile köpük gıda kapları ve içecek bardaklarının yasaklanması konusunda anlaÅŸmaya vardı. Bu önlemler alternatif ürünlerin kullanımını teÅŸvik etmeyi ve çevre dostu alışkanlıkların benimsenmesini saÄŸlıyor. Türkiye'nin de bu adımları atması acil ve önemli. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak, plastik kirliliÄŸini azaltmak için sorumluluk almalıyız.

​

Plastiksiz bir gelecek mümkün!

​

Plastik kirliliÄŸiyle mücadelede kararlılık ve iÅŸ birliÄŸi ÅŸart. Bu baÄŸlamda, bireylere, ÅŸirketlere ve devletlere düÅŸen görevler var. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı'ndan talebimiz, en zararlı olanlardan baÅŸlayarak tek kullanımlık plastikleri yasaklaması ve geri dönüÅŸümü teÅŸvik etmesidir.

Mücadeleye katıl, plastiksiz bir gelecek için birlikte hareket edelim. Bu adımla, denizlerimizi ve doÄŸamızı koruyarak daha temiz bir dünya yaratabiliriz.

bottom of page